Home

 

Usledio je veoma počasni trenutak kada je gradonačelnik grada Vjelkopoljskog Goržova, Jacek Vojcicki, uručio predsedniku Svetske organizacije Roma i ambasadoru mira, Jovanu Damjanoviću, imenovanje za počanog građanina Vjelkopoljskog Goržova zbog njegovog velikog doprinosa afirmaciji festivala, i neumornog zalaganja da najbolje od romske kulture iz Srbije i sveta bude predstavljeno na ovom velikom, tradicionalnom festivalu.

''Veoma sam počastvovan ovim imenovanjem, i smatram da je ono odličje uspeha svih Roma koji neumorno rade na afirmaciji i implementaciji ljudskih prava koja su im zagarantovana po svim konvencijama, i koja se izuzetno poštuju u državi Poljskoj. Ovo bi trebalo da je model svim državama u Evropi. Samom festivalu, kao i njegovom osnivaču i predsedniku g. Edvardu Debickom, želim još mnogo jubileja, i da na ovako veličanstven način i dalje bude najveći festival romske kulture u Evropi i svetu.'' - izjavio je predsednik Damjanović.

Usledilo je uručenje zlatne plakete Svestke organizacije Roma predsedniku i osnivaču festivala ''Romane Dyvesa'' Edvardu Debickom, srebrne plakete orkestru Zlatne trube ''Dejan Ilić'', i zahvalnice koordinatorki festivala Evi Debicki.

 

Uskoro sledi opširnije saopštenje.

 

 

Beograd,

11.06.2018.

Sekretarijat za informisanje