Na inicijativu načelnice Sotirovski sutradan, 11.04, održan je sastanak u Gradskoj kući između predsednika Damjanovića, gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, direktora JKP Mediana Dragoslava Pavlovića i većnice Tijane Đorđević Ilić.

Dogovoreno je osnivanje radnog tela za razmatranje načina saradnje niških Roma i JKP Mediane po pitanju otvaranja reciklažnog centra na teritoriji grada Niša, s obzirom na to da je Svetska organizacija Roma obezbedila donaciju EU kompletne mehanizacije za transport, klasifikaciju i obradu ambalažnog otpada. Isto tako, podržana je ideja za osnivanje i redovno održavanje romskog festivala u sećanje Šabana Bajramovića, kao i za ostale kulturne aktivnosti Roma.

Takođe, predsednik Damjanović prisustvovao je obeležavanju Svetskog dana Roma 10.04. u Niškom kulturnom centru, čije je održavanje obezbedilo udruženje Veseli Romi, iz Niša. Tom prilikom, predsednik Damjanović obratio se svima prisutnima podsetivši da su Romi uvek bili uz srpski bratski narod, i da su po brojnosti drugi narod koji živi na tlu Srbije, nakon čega mu je uručena zahvalnica za doprinos afirmaciji Roma.

Svetska organizacija Roma i udruženje Veseli Romi uručili su zahvalnicu načelnici nišavskog okruga Dragani Sotirovski.

Beograd, 12. april 2018.