Home

POSETA PREDSEDNIKA SVETSKE ORGANIZACIJE ROMA I AMBASADORA MIRA, JOVANA DAMJANOVIĆA SKOPLJU I ČETRDESETOM JUBILARNOM EVROPSKOM BALU ROMA

Četrdeseti jubilarni Evropski bal Roma održan je 11.1. 2019. u hotelu Aleksandar Veliki u Skoplju, glavnom gradu Severne Makedonije. Ovo je bio jedan od najpompeznijih balova gde su bili gosti iz preko dvadeset država Evrope i sveta. Bal je posetio veliki broj funkcionera i ambasadora koji su svojim prisustvom dodatno dali na važnosti ovom događaju .Tkom večeri goste je zabavljalo dvadeset sedam estradnih umetnika, tri orkestra koji su zabavljali goste do ranih jutarnjih časova. Na ovom balu se održao i izbor za Miss Evropskog bala. Na samom izboru je učestvovao veliki broj kandidatkinja iz različitih zemalja. Miss i prve dve pratilje su dobile vredne nagrade.

Ovom prilikom predsednik Svetske organizacije Roma i ambasador mira, Jovan Damjanović, je dodelio najveće prizanje organizatoru bala i narodnom poslaniku Amdi Bajramu za očuvanje kulture i tradicije Roma, koja je na ovom skupu bila jedinstvena i vrhunska.

Gospodin Amdi Bajram se zahvalio predsedniku SOR-a i ambasadoru mira Jovanu Damjanoviću i rekao da mu je ovo priznanje dodatni podsticaj da u budućnosti još više radi na promociji kulture i tradicije Roma.

 

Veliki odziv od preko 1500 gostiju je rekordni odziv i dokaz da je gospodin Amdi Bajram sa svojim timom vredno radio na unapređenju kulture Roma